Fantastiske Hafjell
line-brown-svg.png

 

Hafjell ligger vakkert og spektakulært til, vestvendt i den nedre dalen av Gudbrandsdalen. Dette store dalføret på østlandet ligger mellom Valdres i vest og østerdalen i øst og er for mange et symbol på vakker norsk natur. Hafjell er først og fremst kjent for sitt flotte alpinanlegg med nedfarter for enhver smak.

Området ble først utviklet til Lillehammer-OL i 1994, og har siden vært i konstant utvikling. Anlegget har status som nasjonalanlegg i alpint, og skal arrangere ungdoms-OL i 2016. Mange betrakter Hafjell som en av Norges aller mest komplette skidestinasjon, og er et eldorado for langrenns- og alpinetusiaster.

På Hafjell har du hele 300 km med preparerte langrennsløyper - noe for alle nivåer. Hafjells siste tilskudd til langrennsløperne er Hafjell langsrennsstadion, i tillegg nye konkurranseløyper og lysløyper. Alpinanlegget består av 28 nedfarter på til sammen 33 km.

Heisanlegget er betydelig oppgradert de senere år, blant annet med Gondolheisen som i 2007 var landets første. Andre nyheter er barneområde og ny flott restaurant med unik beliggenhet på Gondoltoppen. Ytterligere utvidelser planlegges, så denne destinasjonen utvikler seg for fremtiden.

 

Z.jpg

 

Ikke bare vinter

 

Hafjell fremstår ikke bare som en vinterdestinasjon. I sommerhalvåret kan Hafjell by på alt fra gode golfbaner på Øyer og et populært og sterkt voksende miljø for terreng- og downhillsykling. I tillegg har man betydelige jakt, fiske og turmuligheter innover Øyerfjellet. Hunderfossen familiepark i Øyer er et hyppig besøkt sted for barnefamilier.

Løypekart - Alpin
line-brown-svg.png

Les mer på
Hafjell.no